dimarts, 3 d’abril de 2012

Un conte de desamor en un llibre d'amor


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tot cor és un recull de 32 contes escrits per 32 autors i autores del Bages, Berguedà, Solsonès i l'Anoia

Amb la mirada posada al proper Sant Jordi, s'acaba de publicar De tot cor, un recull de 32 narracions que reuneix tots els requisits per ser la penyora d'amor més obsequiada el 23 d'abril.

De tot cor té dos grans actius. D'una banda, pren com a referència el cor i l'amor, que són la matèria compartida per totes les històries. De l'altra, està escrit per 32 autors i autores de la Catalunya Central, un fet que singularitza l'obra i la converteix en un llibre únic. De tot cor combina amor i proximitat a parts iguals, de manera que pot ser el llibre perfecte per als enamorats de Manresa, Berga, Solsona i Igualada per citar quatre punts de la geografia central.

A De tot cor, l'amor i el cor s'aborden des de perspectives molt diverses. A tall d'exemple, hi trobem el cas de dos amants que viuen amb intensitat i desesperació els darrers dies de la República, el cas d'una anciana de Montmajor l'amor de la qual ratlla la bogeria i el cas d'una parella que viu instal·lada en el tedi però que tanmateix s'estima. A De tot cor, també hi tenen cabuda les històries protagonitzades per treballadores del sexe, per metges i pacients o per persones a qui és necessari extirpar-los aquest òrgan vital.

Els escriptors Llorenç Capdevila i Jordi Estrada són els coordinadors de De tot cor, un llibre teixit per autors i autores nascuts entre el 1930 i el 1981. La publicació ha anat a càrrec de l'editorial berguedana l'Albí i compta amb el suport d'Òmnium Cultural, el Gremi de Llibreters de Catalunya i el diari Regió 7.

El pròleg del llibre ha estat confeccionat per la igualadina Lloll Bertran i el calafí Celdoni Fonoll.

Els 32 autors i autores de De tot cor són: Tomàs Àrias, Lluís Calderer, Lluís Casals, Llorenç Capdevila, Lluís Cerarols, David Clusellas, Jordi Cussà, Pilar Duocastella, Pep Elias, Jordi Estrada, Pasqual Farràs, Agustí Franch, Teresa Franquesa, Jaume Huch, Cesc Martínez, Zulima Martínez, Joan Jordi Miralles, Abraham Mohino Balet, Pep Molist, Màrius Moneo, Sònia Moya, Daniel Peñarroja, Joan Pinyol, Marila Pons, Manel Quinto, Teresa Roig, Jordi Santasusagna, Jaume Serra, Josep Maria Solà, Marta Teixidó, Josep Tomàs Cabot i Montserrat Vilarmau.

Presentació de De tot cor a Manresa
El llibre De tot cor es presentarà el 13 d'abril a les 20:00 h a la llibreria Petit Parcir de Manresa. A l'acte, que estarà conduït pel periodista Marc Marcè, hi assistiran diversos autors del recull.
Dia: Divendres 13 d'abril
Hora: 20:00 h
Lloc: Llibreria Petit Parcir de Manresa (c/ Carrasco i Formiguera, 16)

Els autors signen De tot cor per Sant Jordi

El 23 d'abril diversos autors de De tot cor signaran el llibre, de 17:00 h a 20:00 h, a la parada que Òmnium Cultural instal·larà al passeig Pere III de Manresa a davant del Casino.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada